Liber Herbarum Minor (Norsk)

Rev.18-07-2008

Lavendin

Plantenavne
Norsk Lavendin, Lavandin
Latin Lavandula x intermedia Lois., Lavandula angustifolia x Lavandula latifolia
PlantedeleOlje
Sykdomme & Anvendelser
Sykdommar Antibakteriell, Bade, Beroligende, Dårlig ånde, Forbrenninger, Godt for magen, Hudpleie, Insektbitt, Krampeløsende, Migrene, Nervestyrkende, Positiv effekt på utskillelsen av galle, Stimulerende, Sår hals, Tarmgass, Tretthet, Vanndrivende
Gruppe 10 Aromatisk, Krydderurt
Andre anvendelser Anvendes i aromaterapien, Brukt kosmetisk, Potpourri
Innholdsstoffer
 1,8-Cineol, Aceton, Alfa-Pinen, Alfa-Terpineol, Alfa-Terpinyl-Acetat, Beta-Pinen, Borneol, Bornylacetat, Camphen, Camphor, Caryophyllen, Delta-3-Caren, Eteriske olje, Eugenol, Fellandren, Geraniol, Kumarin, Limonen, Myrcen, Nerol, P-Cymen, Rosmarinsyre

Google
 
Kilde: LiberHerbarum/Pn1355